De lekkerste en walgelijkste food mashups

De trend van food mashups, het combineren van twee gerechten tot een nieuwe creatie, heeft zo zijn voor- en nadelen. Het kan goed aflopen (cronuts!) of leiden tot walgelijk Frankenstein-voedsel (éclairhotdogs).

We zetten de beste en slechtste food mashups op een rijtje, in aflopende volgorde van eetbaarheid:

Croissant + donut = cronut

De cronut werd in New York uitgevonden door patissier Dominique Ansel. Time bestempelde de creatie geheel terecht als één van de beste uitvindingen van 2013. Het recept vind je hier.

Foto: cumi & ciki

Oreo's + popcorn = Oreo-popcorn

Dat je Oreo's kan gebruiken in cupcakes en taarten wisten we al langer, maar Oreo-popcorn? Yep, het bestaat. En je maakt het zo.

Foto: http://www.lisaharrispantryblog.com/

Guacamole + hummus = guacahummus of hummamole of ...

Gedaan met dipstress: waarom kiezen tussen twee sauzen als je ze ook kan combineren? De naam van deze dipsaus kan je zelf bepalen: guacahummus, hummamole, guacahumole, humcamolemus ...

Het recept vind je op de foodblog Gimmesomeoven.

Foto: http://www.gimmesomeoven.com/

Nacho + lasagne = nacholasagne

Het idee achter deze Mexicaans-Italiaanse mashup is eenvoudig: de pasta in lasagne vervangen door tortillavellen. Lekker? Er is maar één manier om dat te weten te komen: maak het zelf.

Foto: http://www.buzzfeed.com

Kip + ijslolly = ijsyakitori

De voorbije zomer zuchtte Japan onder een hittegolf, en dat bracht een restaurant in Tokyo op het vreemde idee om yakitori (kip op een stokje) te bevriezen in gelatine. Een hit in Japan, en laten we dat vooral zo houden.

Foto: CEN/ Yahoo

Rijst + hamburgers = Rijstburger

De rijstburger is al langer populair in het Oosten en waaide ondertussen ook over naar Amerika. De Japanse hamburgerketen MOS Burgers is verantwoordelijk voor de uitvinding van deze snack. Op hun website vind je nog andere interessante creaties.

Foto: Wikipedia

Kalkoen gevuld met eend gevuld met kip = Turducken

Turducken (een samentrekking van turkey, duck en chicken) is een absolute must-eat voor liefhebbers van gevogelte. Ga zelf aan de slag met dit recept (niet doen).

Foto: http://homecooking.about.com/

Kip + wafels + chips = Chicken Waffles Chips

Amerikanen vinden het normaal om kip en wafels te combineren, dus dan is de stap naar 'Chicken Waffles Chips' snel gemaakt. Toch?

Foto: http://flowerstales.blogspot.com/

Eclair + hotdog = eclairhotdog

Dit schatje werd uitgevonden door de Canadese vleesproducent Chicken Lodge Farms. De angstaanjagende creatie bestaat uit een hotdog omhuld door een chocolade-éclair, met als kers op de taart een stevige toef slagroom en hagelslag. Smakelijk!

Foto: Maple Lodge Farms

The Great Wheel of Food Mashups

Om het overzicht te bewaren maakte Co.Design een handig overzicht van de belangrijkste voedselmashups: The Great Wheel of Food Mashups.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst