Cursor van de dag: een potje sambal

Vandaag vieren we Hot Sauce Day. Als jij toevallig een flesje Tabasco bent of ergens chilisaus hebt liggen: dikke proficiat!

Geef al je maaltijden vandaag extra pit! Smeer sambal op je boterham, meng het met wat pudding... Kortom: LAAT SAMBAL VANDAAG DE SAUS OP JE WERELD ZIJN.

Wil je zelf sambal maken?

Dat kan natuurlijk ook. Hier is een random receptje:

Pel ajuin en knoflook en hak ze fijn in een blender of keukenmachine.

Maak de pepers schoon en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Snij in grove stukken.

Voeg de pepers bij het ajuin- en lookmengsel, giet er een scheutje olijfolie bij en mix fijn tot je een smeuïge pasta hebt.

Zet een pan op het vuur en giet de peperpasta er in. Breng zachtjes aan de kook en laat de saus maar een kwartiertje pruttelen. Zo verdampt het water en krijg je een lekkere pittige sambal. Voeg kwistig komijn- en korianderpoeder toe. Proef en breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout.

Een pittig bommetje!

Te moeilijk?

Er is ook een filmpje.

Geniet ervan!