F.C. De Fashionista's

Fans van het Noorse curlingteam weten het al langer, de broeken waarin de ploeg het ijs betreedt zijn euh... speciaal. Voor de Winterspelen in Sotsji overtroffen de designers zichzelf opnieuw. Dat de outfits pijn doen aan de ogen, is een understatement van het kaliber "Hitler was een sloeber".

Terwijl het bij de Noren duidelijk om een running gag gaat, zijn er nog wel andere vestimentaire miskleunen te vinden in de sportwereld. Zo traden Messi en co al aan in truitjes waarover iemand een regenboog uitgekotst leek te hebben. Racing Genk nam dat "design" later over.

Het wielrennen spant de kroon qua spuuglelijke outfits. Zo werkte Johan Museeuw begin jaren 90 zijn wedstrijden af in het truitje hieronder.

Of wat te denken van de pakjes waarin de nochtans modebewuste Italiaan Mario Cipollini zijn tijdritten afhaspelde?

Ook het tennis zadelt de Jani Kazaltzissen van deze wereld met trauma's op. Zo vond André Agassi er niets beter op dan in jeans te spelen, en slaan ook de zusjes Williams de bal regelmatig mis.

In het golf is John Daly dan weer de ongekroonde keizer van de broeken waarvan je ogen spontaan beginnen bloeden. Wie heeft er drugs nodig als je dit kunt dragen?

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst