Crystal Head Vodka krijgt een gezicht

Het nuttige aan het aangename koppelen, dat moet Nigel Cockerton gedacht hebben toen hij aan zijn project begon. De wetenschapper had het in z'n hoofd gehaald om het gezicht van de bekende Crystal Head Vodka-flessen te reconstrueren. En dat lukt natuurlijk niet met een volle fles... en een lege maag.

De wodkaflessen die eruitzien als een schedel zijn een hersenspinsel van voormalig Ghostbusters-acteur Dan Aykroyd. Maar Nigel wou weten welk gezicht er nu echt achter de schedelflessen schuilde. Een beetje zoals Indiana Jones dus, maar dan in het echt.

Lucasfilm Ltd.

Een paar (hopelijk valse) ogen in de schedel proppen, en we zijn vertrokken.

Forensische artiesten, die zich o.a. bezighouden met onderzoek op lijken, plakken bij wijze van spreken een gezicht op een schedel door het verdwenen weefsel te reconstrueren.

En dat gebeurt door spier per spier te boetseren.

In de echte forensische wetenschap blijft deze methode controversieel, omdat er bij mensen die echt geleefd hebben veel andere onbekende factoren meespelen. Denk maar aan obesitas, geslacht...

Who cares, right? Als je brein vol zit met wodka, kan je al eens een brede grijns op je gezicht hebben. Nigel zal er dus vast niet ver van zitten.

Tijd voor een behoorlijke kappersbeurt was er niet, maar de wodka-man kreeg toch een kapsel.

Ondertussen is de identiteit van de man al onthuld. De gelijkenis is treffend.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst