Hoe zou een wereld zonder chocolade eruitzien?

Chocolade wordt met uitsterven bedreigd

Droevig nieuws bereikte ons vandaag. De vrouwelijke helft van de redactie was zo goed als ontroostbaar. Misschien is het dan ook beter dat je even gaat zitten voor je voortleest. De toekomst van chocolade ziet er niet bepaald rooskleurig uit. Het verslavende goedje zou er tegen 2020 zelfs niet meer zijn volgens de berekeningen van Mars, Nestlé en Barry Callebaut.

Maar voor je de hoop volledig opgeeft en je op de resterende chocolade stort - wat het proces alleen maar zal versnellen - kunnen we je meegeven dat er licht is aan het einde van de tunnel. We moeten boeren alleen zien te overtuigen zich meer op cacao-productie te richten en minder op arbeidsintensieve producten zoals rubber en palmolie.

Jaarlijks wordt er meer dan vier miljard kilo geproduceerd. Zoals het er nu aan toegaat zouden we tegen 2020 met een tekort van een miljard kilo kampen. Dat zou opgelost kunnen worden als boeren dubbel zoveel cacao produceren. Fingers crossed!

Hoe ziet een wereld zonder chocolade eruit?

Vrouwen verliezen hun enige steun en toeverlaat...

en mannen dat laatste sprankeltje hoop op een dagelijkse vrijpartij. (nvdr: chocolade boost je libido)

Geen Kinder Surprise meer!

Warme chocolademelk zou ook van de kaart geschrapt worden.

Onderstaand tafereel... een waanbeeld.

De verkoop van de nieuwe Mikado-stokjes - zonder chocolade - daalt drastisch.

De Heilige Graal zou er zo uitzien:

Het Nesquick-konijn wist een goede pensioenregeling af te dwingen. Kellogg's was niet zo toegevend voor de Choco Pops-aap. Die moest terug naar de zoo.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst