#bloktip 5: beweeg!

Het is wellicht het laatste waar jullie op dit moment aan denken, maar beweging is belangrijk tijdens de blok. Onderzoek heeft aangetoond dat je geheugen een boost krijgt als je regelmatig beweegt. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Een paar opties.

1. Koop een exercise desk

inhabitat

Toegegeven, het is niet de meest evidente tip en wellicht is het wat kort dag om er nu nog eentje te kopen, maar de exercise desk is wel de ideale manier om te studeren én te bewegen tegelijkertijd. Je hebt heel wat keuze, maar een fiets en loopband zijn de meest evidente.

2. Zet je cursus op je MP3-speler

Sony

Het is een goed idee om een deel van je cursus in te spreken in je gsm of MP3-speler. Zo kun je naar de fitness gaan, gaan lopen, gaan fietsen of whatever en ondertussen ook je stof herhalen.

3. Doe oefeningen aan je bureau

myoneresolution

Je hoeft geen exercise desk te kopen om te bewegen aan je bureau. Kleine hulpmiddelen als een handgreep (voor je onderarmen), een zitbal (voor je romp) of een stretchband (voor je bovenarmen en schouders) kunnen wonderen verrichten, maar rekken en strekken kun je ook gewoon zo doen.

Terwijl je je stof aan het opdreunen bent kun je ijsberen, maar ook huppelen of zelfs touwtje springen. Dat laatste is wel voor gevorderden.

4. Negeer alle vorige tips

Bij de 3 eerste tips combineer je telkens studeren met bewegen. Maar het kan nuttig zijn om gewoon alleen te bewegen. Even je hoofd leegmaken is een goeie truc om daarna met een propere lei en nieuwe moed in je cursussen te duiken.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst