#bloktip 4: apps die je concentratie verhogen

De grootste vijand tijdens het studeren is afleiding. Oké, je kunt je moeder je Facebookpaswoord laten veranderen en haar zwijgplicht opleggen, maar wie nemen we in de maling? Het zal dus van je zelfdiscipline moeten komen. Deze 6 apps kunnen ook helpen.

bitterstar88.tumblr.com
wifflegif.com

Afleidingsmanoeuvres

Twee gelijkaardige apps die je helpen bij het concentreren zijn Think en Isolator. Beide zetten ze de applicatie waar je mee werkt op de voorgrond en maken ze de rest donker.

makeuseof.com

Isolator geeft je ietwat meer mogelijkheden voor het onleesbaar maken van de achterliggende programma's.

makeuseof.com

Ook een handige applicatie is Spirited Away. Z'n functie is simpel: de app verbergt programma's die je gedurende een bepaalde tijd niet meer gebruikt hebt.

memestache.com

Pomodoro timers

Pomodoro betekent letterlijk tomaat, maar een tomaat zal je niet kunnen helpen met blokken. De pomodoro techniek daarentegen wel. Het komt erop neer je 25 minuten voluit te concentreren en vervolgens 5 minuten pauze te nemen. Je productiviteit zal pieken.

quickmeme.com

Uiteraard bestaan hiervoor ook al enkele apps, zoals Focus Booster. Het is een Adobe AIR app die zich boven andere alle programma's plaatst en telkens 25 minuten loopt.

Focus Booster

Een andere heet - hoe origineel - Pomodoro Timer en is heel wat uitgebreider. Je kunt een volledig schema opstellen, een timer laten lopen en achteraf een samenvatting van je activiteit bekijken.

pomodoroapp.com

Self Control

Rustig aan, je hoeft niet op jezelf te rekenen. We weten allemaal hoe dat uitdraait. Self Control is een app waarmee je websites kunt blokkeren. Handig als je de helft van je tijd op Facebook, Twitter, Pinterest,... doorbrengt in plaats van te leren.

makeuseof.com

Opgepast: eens je de applicatie start krijg je hoe dan ook geen toegang meer tot de sites op de blacklist voor de periode die je instelde. En als je denkt slimmer te zijn dan de programmeurs, je computer uitzetten helpt niet.

thesharpiemarkerapproach.tumblr.com
Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst