Bericht aan alle studenten: doe je kot op slot!

Volgens de politie van Gent zijn 3 op de 5 studentenkoten niet genoeg beveiligd. Hoewel studenten vaak arme luizen zijn blijven ze toch het doelwit van inbrekers.

Omdat jouw veiligheid onze prioriteit is geven wij enkele tips om inbraak op kot te voorkomen:

Check je sloten

gardiniawindows

Volgens de politie van Gent kan je een slot gemakkelijk afbreken wanneer de cilinder meer dan 2 mm uit de deur steekt. Simpel gezegd: als je slot er uit ziet als hierboven dan heb je een probleem. Gewoon even vragen aan de kotbaas om hier een plaatje over te zetten dus!

Doe de deur op slot

"Denken die van Sambal da wij achterlijk zijn?" Nee hoor, maar blijkbaar is het niet voor iedereen logisch om de voordeur (of andere deuren) altijd op slot te doen.

Iemand van de Sambal redactie maakte het zelf mee dankzij een vergeetachtige huisgenoot. De dieven kwamen rustig binnen via de voordeur en hadden de gemakkelijkste werkdag ooit.

Laat niemand binnen die je niet kent

Als "de vriend van ..." langskomt is het misschien toch best om je huisgenoot erbij te halen. Zeker via de parlofoon worden heel wat mensen binnengelaten, terwijl je er niks van weet.

Verberg je dure spullen

Als een dief door je raam kijkt, wil je hem geen reden geven om binnen te komen. Verberg dus je dure spullen zo goed mogelijk. Liefst onder een paar zakken van de Aldi.

Maak een foto van je dure spullen

Dankzij deze handige lijst krijg je nooit ongewenste bezoekers, maar als het toch gebeurt dan kan een foto handig zijn. Niet voor de dief om als boodschappenlijstje te gebruiken maar wel voor de politie.

Het is namelijk veel gemakkelijker om je gestolen bezittingen terug te brengen als ze er veel informatie over hebben. Je kan natuurlijk ook je spullen laten personaliseren of de informatie in deze lijst goed bijhouden.

Kot op slot en niemand vertrouwen dus!

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst