De beste Belgen op Vine

Twee jaar geleden kocht Twitter de video-app Vine voor een slordige 30 miljoen dollar. Sindsdien is de applicatie uit zijn voegen gebarsten en is Vine vooral in de Verenigde Staten erg populair.

De vedetten van Vine

De app is op korte tijd een plaats geworden waar allerhande kunstenaars hun ei kwijt op kunnen. Mensen zoals Nicholas Megalis, KC James en nog vele anderen brengen vooral humor en werden dankzij Vine wereldberoemd.Ook stop-motion artiesten als Meagan Cignoli en tekenaars als Pinot vonden in Vine een medium om hun kunsten te tonen. Ze verdienen de kost door creatieve reclamefilmpjes te maken, op maat van Vine en zijn gebruikers.Vine in België

Ook in België wint Vine (traag maar zeker) aan populariteit. Deze drie Belgische Viners zijn het volgen waard:

Yves Das

Yves Das maakt stop-motion filmpjes, meestal met de kleine Vespa-rijder Guido in de hoofdrol. Hij werkt vaak samen met Amerikaanse en Belgische bedrijven, die graag gebruik maken van zijn talent.
Sammy Slabbinck

Sammy Slabbinck gebruikt vintage foto's om er ietwat bevreemdende collages mee te maken. Op Vine deelt hij zijn bewegende stop-motion-collages:
Rik Boey

Rik Boey noemt zichzelf amateur-mediawatcher. Als Rik 15 jaar eerder was geboren, dan zat hij waarschijnlijk mee in het panel van Alles Kan Beter:
Pssst: Sambal zit ook op Vine. Volg ons hier.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst