Duizenden euro's voor een paar pixels

Geld steken in je hobby is perfect normaal, maar duizenden euro's neerleggen voor een virtueel hoofddeksel gaat toch te ver. Elke dag verkopen gamers onderling virtuele voorwerpen en soms is dit voor immense bedragen. Dit zijn enkele van de meest opvallende transacties:

30.000 euro voor een roze hond

Forbes

Een DOTA 2 gamer genaamd 'PAADA' telde dit absurde bedrag neer voor een 'Ethereal flame pink war dog'. Simpel gezegd is dat een een dier (normaal gezien een ezel) die je spullen draagt. Voor 30.000 euro krijgt PAADA dus een roze hond in plaats van een ezel.

Spijtig genoeg heeft hij niet lang kunnen genieten van zijn exclusieve helper. Na zijn aankoop kwam er een verandering binnen het spel waardoor het dier niet meer zo zeldzaam is. Het gevolg is dan ook dat de waarde van zijn pink war dog daalde tot 'maar' 3000 euro. Al bij al geen goede investering dus.

4000 euro voor een gouden pan

"Congratulations on the most expensive trade in TF2" of met andere woorden "thanks for the money, sucker". 'The golden frying pan' is een wapen dat je, met veel geluk, kon vinden in het spel Team Fortress 2. Deze pan is uiterst zeldzaam en vooral gegeerd voor het speciale effect op de vijand. Als je iemand mept met deze pan verandert die namelijk in goud in plaats van gewoon te sterven. Best cool maar niet 'hier wil ik 4000 euro aan geven' cool.

11.000 euro voor een knots

In het spel Diablo III kon je voorwerpen kopen en verkopen op een online veiling. Een gelukzak kocht een zeldzaam wapen voor 200 euro om het daarna door te verkopen voor 11.000 euro. De koper beweert zo'n 36.000 euro per maand te verdienen en vond het normaal om zoveel aan zijn hobby te besteden. Wij willen vooral weten welke job zoveel verdient en toch nog genoeg tijd geeft om Diablo III te spelen?

Mocht je zin gekregen hebben om zelf pixels te verkopen kan je dat best doen in DOTA 2 of Team Fortress 2. Schrik er echter niet van als je uiteindelijk meer blijkt te spenderen dan te verdienen!

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst