De slechtste redenen om een concert af te gelasten

Lana Del Rey is niet meer op de Franse radiozender Virgin te horen. De zender is kwaad omdat de Amerikaanse zangeres voor de tweede keer op rij een optreden in hun studio annuleerde.

Virgin vindt dat de zangeres geen respect voor haar fans toont en weigert daarom nog langer haar muziek te draaien.

Volgens haar management is Lana ziek en dat is natuurlijk een gegronde reden om een optreden af te zeggen. Ze is lang niet de eerste die dat deed.

Collega’s van de zangeres hadden in het verleden soms minder goede redenen.

De origineelste reden

Pete Doherty, zanger van Babyshambles en The Libertines, kan er ook wat van. Hij liet het optreden van Babyshambles op Rock Werchter 2008 niet doorgaan, omdat zijn kat moest bevallen. En dat mocht hij natuurlijk niet missen.

Een echte shock was dat niet, want Pete bevestigde hiermee alleen maar zijn slechte reputatie.

En inderdaad, dat is één van de redenen waarom je die zomer Air Traffic (hoe zit het daar nog mee?) drie keer op het festival kon zien. Bedankt Pete.

De ‘goeie’ reden

Icona Pop annuleerde in maart een optreden in de AB, omdat Miley Cyrus de band uitnodigde om met haar mee te touren. Tja.

De noodzakelijke reden

In 2002 had Guns ’N Roses een optreden in Vancouver gepland. De fans hadden negen jaar naar dat optreden uitgekeken, toen opeens het nieuws hun oren bereikte dat het optreden niet door kon gaan.

Rockdirt

Frontman Axl Rose was nog niet eens in Vancouver zelf op het moment dat het optreden moest beginnen, want zijn vlucht had vertraging.

Hoewel de schuld voor één keer niet bij Axl lag, waren de fans not amused. Rond de concertzaal braken zware rellen uit. Ze gooiden flessen en stenen tegen de ruiten van de zaal, tot de politie met bruut geweld tussenbeide kwam.

Heel wat fans gingen bloedend en met blauwe plekken naar huis. De band zelf (exclusief Axl Rose) zat ondertussen nietsvermoedend backstage.

'Leuke' anekdote: Axl herhaalde het grapje op Pukkelpop, waar hij ook enkele uren te laat het podium opklom. Misschien zat zijn wispelturige karakter er toch voor iets tussen?

De raciale reden

“Too white to play Afro-beat”, dat was de reden dat de Amerikaanse band Shokaboza te horen kreeg toen Hampshire College hen meedeelde dat ze niet langer op hun Halloween Weekend welkom waren.

American Thinker

De school beweerde dat de taal van de band te agressief was, maar Shokaboza geloofde er niets van en verweet Hampshire College prompt racistisch te zijn.

Als antwoord betaalde de school het beloofde bedrag voor het optreden. Slim gezien, Shokaboza!

De verdomme-Kanye-hou-je-mond reden

Vorig jaar kwam de Amerikaanse rapper Kanye West langs in Jimmy Kimmel Live om een babbeltje slaan. Hij bleef echter maar praten (deels omdat Jimmy hem een leren broek voor dochtertje North cadeau gaf), waardoor de muzikale act van de avond genoodzaakt was een andere keer terug te komen.

Arctic Monkeys, de band in kwestie, zat dus een avondje als bijzitter in het publiek. Zonde!

De gênantste reden

In 2009 had Kate Ryan een optreden in Koksijde gepland, maar omdat de zaal maar niet gevuld geraakte, annuleerde ze de boel.

Eurovision

Dat was drie jaar nadat ze een belachelijk dure jurk aantrok en niet eens de halve finale van Eurosong haalde. Eerlijk verdiend dus.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst