9 geschifte bouwprojecten in China

In China verrijst tegenwoordig het ene krankzinnige gebouw na het andere. Het land wil met deze megalomane projecten aan de rest van de wereld tonen dat zij ook op architectuurgebied toonaangevend zijn.

Er staan nog heel wat andere wonderbaarlijke gebouwen in de steigers. We zetten de beste 9 op een rijtje.

1. Moebius-brug nabij Changsa

Een brug van 150 meter moet voetgangers over de Meixi-rivier brengen. Architectuurbureau NEXT koos voor de vorm een niet zo alledaagse Moebiusband.

Next Architects

2. Ondergronds hotel in Sjanghai

Wie binnenkort Sjanghai bezoekt kan in dit oogverblindende hotel logeren. In de Tianmashan Mountain wordt een 100 meter diepe put uitgegraven om dit luxeresort te kunnen bouwen.

3. Sky City in Changsa

90 dagen heeft de bouwpromotor zichzelf gegeven om deze 838 meter hoge toren te doen verrijzen. 202 verdiepingen moet het gebouw tellen en het zal onder andere een ziekenhuis, 5 scholen, een hotel voor 1000 gasten en kantoorruimte bevatten.

Broad Group

4. Appartementen voor boeren in Wuxi

Midden op het platteland in Wuxi wordt dit bizarre project uit de grond gestampt. Een toren van 328 meter met niet alleen appartementen in, maar ook lapjes grond om te bewerken. Waarom? Omdat het kan.

5. Automuseum in Nanjing

In Nanjing zal binnenkort het eerst drive-thru-museum geopend worden. Je rijdt er met de auto binnen en een uurtje later sta je weer buiten. Let ook op de vreemde hellende stroken met auto's op!

6. Pingponghotel in Huainan

Pingpong of tafeltennis is dé nationale sport in China en dus kon een pingponghotel niet uitblijven. Het gebouw moet deel uitmaken van een groter sportcomplex, met onder andere ook nog hallen in de vorm van een voetbal en basketbal.

7. Pentagonmarkt in Nanhui

Wie China zegt, zegt ook goedkope namaak. Waarom maken we het Pentagon niet na, dacht een architectenbureau? Binnenkort kun je daarom gaan shoppen in deze markt die een exacte kopie moet worden van het gebouw van de Amerikaanse defensie.

8. Kopie van Manhattan in Yujiapu

Nog meer copy-paste-werk in dit vissersdorpje. China wil het economische hart van de wereld worden en ziet in Manhattan het ideaalbeeld.

9. Galaxy Soho in Peking

Het hoeft niet altijd belachelijk te zijn. De vermaarde Brits-Iraakse architecte Zaha Hadid wil in het hart van Peking dit prachtige gebouw optrekken. Vijf "bijenkorven" lopen vloeiend in elkaar over.

Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst