20 jaar Friends in Phoebe-outfits

De Amerikaanse, legendarische sitcom Friends verscheen 20 jaar geleden voor het eerst op televisie. Sambal bekeek de tien seizoenen door de ogen van Phoebes outfits, want die sprongen het meest in het oog.

Seizoen 1

Op het einde van seizoen 1 bevalt Ross' lesbische ex-vrouw Carol van een zoontje. Carol, haar vriendin en Ross komen niet tot een beslissing wat de naam betreft. Tot Phoebe in het pak van een conciërge genaamd Ben verschijnt. Die naam klinkt zo goed dat de baby Ben wordt gedoopt.

Friends

Seizoen 2

Mr. Heckles, de onderbuur van Rachel en Monica, sterft en laat alles aan ‘The noisy girls in the apartment above mine’ over. Ze ruimen zijn flat op en daar draagt Phoebe deze prachtige bloes met een krantenprint.

Friends

Seizoen 3

Iedereen is uitgenodigd op een belangrijk diner in het museum waar Ross werkt. Phoebe is als eerste klaar, maar Joey morst op haar kleed. Gelukkig vindt Phoebe een gigantisch stukje kerstdecoratie om de vlek te verbergen.

Seizoen 4

Hoewel het geen kerstmis is, draagt Phoebe toch deze prachtige kerstbroek. Dat is namelijk de enige broek die nog past, nu ze zwanger is van een drieling. De drieling van haar stiefbroer. En zijn leerkracht.

Seizoen 5

Monica en Chandler proberen hun relatie geheim te houden, maar dat loopt toch anders. Phoebe en Rachel zijn op bezoek in het nieuwe appartement van Ross als ze vanuit zijn raam het kersverse koppel de liefde zien bedrijven.

Dat moment blijft iedereen bij, door Phoebes knaloranje, fluffy jas.

Seizoen 6

Monica en Chandler gaan samenwonen, waardoor Rachel bij Phoebe intrekt. Het lijkt een goed idee om samen te gaan joggen, tot Rachel ziet hoehaar huisgenoot dat doet.

Friends

Phoebe’s loopoutfit heeft een paars thema en gelukkig ook een bijpassend sjaaltje. Pure klasse!

Seizoen 7

Als cadeau voor de verloving van Chandler en Monica, schenkt Phoebe hen het laatste koekje van haar grootmoeder. Die had zogezegd een geheim recept gekregen van haar Franse vriendin, Nestle Toulouse.

Friends

Nadat Monica alle mogelijke combinaties bereid heeft, blijkt dat Phoebes oma gewoon het recept van Nestlé Toll House gebruikte. Phoebe draagt tijdens dit hele proces haar meest exotische bloes .

Seizoen 8

Weinig opvallende outfits van Phoebe in het achtste seizoen van Friends. Behalve deze dan, waarin ze als Supergirl naar het Halloweenfeestje van Monica en Chandler gaat. Een geliefde aflevering, alleen al door deze dialoog:

Friends

Phoebe: “Ah, Catwoman. So we meet again.”
Monica: “So we do, Supergirl.”
Phoebe: “It’s me, Phoebe!”

Seizoen 9

Niet zo memorabel als de oranje jas uit seizoen 6, maar minstens even mooi: de jas die Phoebe draagt als ze haar naam in Princess Consuela Bananahammock verandert.

Friends

Haar man, Mike, gaat niet akkoord en om haar te overtuigen van haar slechte beslissing, doet hij hetzelfde. Mike Hannigan wordt Crap Bag.

Seizoen 10

En tenslotte is er nog de aflevering waarin Phoebe Frans probeert te leren aan Joey. Als de trui in deze gif je bekend voorkomt, heeft dat vast alles te maken met die schitterende scène waarin Joey ‘mé poupou’ van ‘je m’appelle’ maakt.

Is dit nu de beste serie ooit? Daar kan over gediscussieerd worden. Laat ons wel besluiten dat Friends - ondanks de soms vreemde outfits - toch tijdloos is.

Behalve de leren broek van Ross natuurlijk!

Friends
Sambal

Gebruiksvoorwaarden - Klantendienst